Mars с нова инициатива за борба с климатичните промени

Mars с нова инициатива за борба с климатичните промени

04.10.2019

Mars, Incorporated, един от най-големите производители на храни в света, официално обяви амбицията си да ускори действията си за борба с климатичните промени, като представи нова инициатива – #PledgeForPlanet („Обещание за планетата“). Като част от нея компанията се ангажира да продължи да намалява емисиите на парникови газове от директните си операции в съответствие с най-амбициозната цел на Парижкото споразумение – ограничаване на повишаването на средната глобална температура до 1.5 градуса по Целзий.

Този ангажимент е част от продължаващите усилия на Mars до 2040 г. да постигне използване на 100% възобновяема енергия за всичките си операции – намерение, обявено още преди десетилетие. Днес компанията осигурява повече от половината й необходимо електричество от възобновяеми източници, като те захранват 100% от производствата в страни като САЩ, Обединеното кралство, Мексико, а скоро и Австралия. Mars осъзнава важната роля на бизнеса в борбата с климатичните промени и с инициативата #PledgeForPlanet открито заявява, че е важно да продължим напред и да действаме незабавно, за да помогнем за създаването на една по-здравословна среда, в която всички да живеят по-добре.

За тази цел компанията ще ускори действията си по отношение на климата не само в рамките на бизнес дейностите си, но и спрямо своите сътрудници, доставчици и хората по целия свят, като ще ги окуражи да се ангажират, че ще опазват планетата и ще обърнат по-сериозно внимание на причините за промените в климата.

Новата инициатива #PledgeForPlanet на Mars идва след като компанията се ангажира да инвестира 1 милиард долара в своя План за устойчиво развитие (Sustainable in a Generation Plan). Той е насочен към справянето с редица глобални заплахи, като усилията на Mars се простират отвъд собствените й операции и се фокусират върху разширената верига за доставки. Планът на производителя на храни включва също и стремеж към намаляване на емисиите на парникови газови в рамките на веригата – с 27% до 2025 г. и с 67% до 2050 г.

Като част от инициативата е създаден глобален екип от социални творци и влиятелни лица, които да стимулират информираността и да насърчават хората по целия свят да се ангажират с конкретни всекидневни действия, които ще осигурят по-устойчиво развитие за бъдещите поколения. Всеки може да сподели обещанията си онлайн на www.mars.com/pledgeforplanet или използвайки хаштага #PledgeForPlanet.