Нова PTH конзола топли вода с излишната енергия

Нова PTH конзола топли вода с излишната енергия

21.07.2019

Новата стенна конзола PTH на немската компания Roth Werke превръща излишната слънчева енергия в топлина. Това позволява на собствениците на соларни системи да използват ефективно генерираното електричество за производство на топла вода.

Готовата за свързване Roth PTH конзола може да бъде монтирана директно върху системата за съхранение на водата. Тя е подходяща за резервоари за съхранение на питейна вода с интегриран соларен топлообменник и за питейни или буферни резервоари. Интегрираният водонагревател използва самогенерираното електричество за нагряване на водата. Системата осигурява стабилна висока температура като външният нагревателен елемент може да загрява до максимална температура от 85 градуса по Целзий. Високите температури осигуряват цялостна защита срещу бактерията легионела и поддържат отлична хигиена. Нагревателите са с мощност до 3,5 киловата.

Лесната за инсталиране конзола се състои от задната стена, хидравличен блок и изолиращ корпус. Отделно за клиентите, които имат внедрена система за енергиен мениджмънт, се предлага електрическа кутия за свързване. Системата може да се контролира чрез приложение.