AES и Google обединяват усилия, за да ускорят бъдещето на чистата енергия

AES и Google обединяват усилия, за да ускорят бъдещето на чистата енергия

10.11.2019

Корпорация AES обяви 10-годишен стратегически съюз с Google, чрез който ще ускори ръста и прилагането на чиста енергия. Тя ще използва технологията Google Cloud, за да разшири иновациите в сектора и  цифрово преобразуване на мрежата. Съюзът надгражда скорошното споразумение между Google и AES за дългосрочна доставка на възобновяема енергия за центъра за данни на Google в Чили.

AES обяви, че ще си сътрудничи с облачната технология на Google за управление на енергията и възможностите за спонсориране на проекти за чиста енергия в САЩ и Латинска Америка. Тези проекти ще бъдат насочени да помогнат Google да постигне целите си за нулеви емисии.

Като част от сделката партньорът на AES в областта на иновациите – Uplight, ще използва Google Cloud, за да предоставя на клиентите нови енергийни решения чрез усъвършенствани облачни изчисления, анализ на данни, машинно обучение и изкуствен интелект.

Миналия месец Google подписа с AES Gener договор за доставка на повече от 400 GWh вятърна и слънчева енергия годишно - първото в историята на Google хибридно възобновяемо споразумение.