Фотоволтаичен парк от 690 МВт ще строят в Невада

Фотоволтаичен парк от 690 МВт ще строят в Невада

17.07.2018

Инвестиционната компания Quinbrook Infrastructure Partners обяви планове за строеж на соларен парк в американския щат Невада с капацитет от 690 мегавата.

Това ще бъде една от най-големите соларни електроцентрали в щата, като ще се простира на площ от 18,000 хектара в близост до Лас Вегас. Проектът е разделен на два етапа от 440 мегавата и 250 мегавата, като е възможно да се добави и система за енергийно съхранение. Очаква се строителните дейности да започнат през третото тримесечие на 2019 г.

Фотоволтаиците, инсталирани на първия етап, ще захранват с ток мрежата на местната компания NV Energy Inc. Оставащите 250 мегавата ще произвеждат електричество за Калифорния, Невада и Аризона.

Финансирането по проекта ще бъде осигурено от Quinbrook, а изпълнението е възложено на нейния партньор Arevia Power. По време на строителните дейности ще бъдат създадени почти 3,800 работни места.

Земята, на която ще се построи електроцентралата, се управлява от Бюрото за управление на земите (БЛМ). Държавната агенция ще изготви екологична оценка на проекта и ще издаде решение до юли 2019 г.