Курорт във Филипините набира средства за соларно оборудване

Курорт във Филипините набира средства за соларно оборудване

21.05.2018

Курорт на тихоокеанския остров Палаван, част от Филипините, набира 500,000 евро за инсталирането на соларни панели и батерийно съхранение чрез краудфъндинг кампания.

Като част от проекта на Enervinci Philippines Inc се предвижда да бъдат монтирани фотоволтаици с общ капацитет от 173 киловата и литиево-йоннни батерии Samsung с номинален капацитет 499 киловатчаса. Те ще работят заедно с нов дизелов генератор, за да осигурят непрекъснато електрозахранване на курорта Cauayan Resort и да спомогнат за намаляване на емисиите на въглероден диоксид (CO2).

Краудфъндинг кампанията се реализира с помощта на GreenVesting Solutions GmbH, която казва, че инвеститорите могат да очакват възвращаемост от 6% годишно за период от 8 години, считано от октомври 2019 г. Допълнително финансиране ще бъде предоставено от ecoligo GmbH.

Основен изпълнител по проекта е немско-филипинската компания CEnAG Solar Inc, а немската Autarsys ще осигури батериите. Строежът на съоръжението ще започне след като са събрани необходимите средства. Според уебсайта на GreenVesting към момента са достигнати 12% от търсеното финансиране.